Από την παρουσία της εταιρίας σε έκθεση στο Λονδίνο
ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Πορεία ανάπτυξης με το βλέμμα στο εξωτερικό

Για δεύτερη χρονιά βρίσκεται στο Λας Βέγκας η γιαννιώτικη εταιρεία Terracom, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στη ελληνική περιφέρεια, που συνεχίζει να μεγαλώνει, απασχολώντας έναν μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων εργαζομένων.

Η εταιρία θα βρεθεί για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση CES στις ΗΠΑ, για την προώθηση της νέας της εφαρμογής SpotyPal, ενός συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού αντικειμένων.

Η συμμετοχή στην έκθεση αυτή, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, που διοργανώνεται από το 1967 και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο γεγονός στον κλάδο της, είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρία, που αναζητά συνεχώς νέους πελάτες, αλλά κυρίως συνεργάτες-μεταπωλητές, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυό της.

Σήμερα, η εταιρία με έδρα τον Κατσικά έχει πελάτες από 77 χώρες και δίκτυο συνεργατών σε 27 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2014 η εταιρία δεν έκανε εξαγωγές. Όμως η ανάπτυξη της εφαρμογής QR-Patrol, ενός online σύστημα παρακολούθησης φυλάξεων, ιδανικό για τη λειτουργία των εταιρειών security, άνοιξε νέους δρόμους.

«Με το QR Patrol είδαμε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Σήμερα πάνω από το 40-45% περίπου του τζίρου μας προέρχεται από τις εξαγωγές. Υπάρχει μια τεράστια αγορά στην οποία απευθυνόμαστε, ειδικά για τις εταιρίες λογισμικού», σημειώνει στον Η.Α. ο συνιδρυτής της εταιρίας Στέλιος Γκούσκος.

Σύνορα σήμερα, ειδικά στα προϊόντα τεχνολογίας, δεν υπάρχουν, γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν σε εκθέσεις όπως η CES κανείς δε γνωρίζει, όχι που πέφτουν τα Γιάννενα, αλλά πολλές φορές ούτε που πέφτει η Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην περιοχή, όχι μόνο με την πρόσληψη προσωπικού, που σήμερα φτάνει τα 37 άτομα, αλλά και την ανέγερση νέου κτιρίου, που θα φιλοξενεί τις δραστηριότητές της, στις οποίες, εκτός από την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας, εντάχθηκε, μεταξύ άλλων, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με βασική δραστηριότητα την εισαγωγή και το χονδρικό εμπόριο αυτοματισμών και συστημάτων ασφαλείας. Η εταιρία είναι μια από τις τοπικές επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του νέου κτιρίου.

ΤΟ SPOTYPAL

Φέτος στη CES θα συμμετέχουν περισσότερες από 4.500 εταιρείες από 150 χώρες, που σχετίζονται με τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 182.000 επισκέπτες σε έναν χώρο μεγαλύτερο από 2 εκατομμύρια τ.μ..

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης λαμβάνουν χώρα περισσότερες από 250 συνεδρίες, που προσελκύουν κορυφαίους ομιλητές και πρωτοπόρους επιχειρηματίες, όπου αναπτύσσονται συζητήσεις γύρω από τα σημαντικότερα θέματα του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το επίκεντρο για την Terracom είναι το νέο προϊόν της εταιρίας, το Spotypal, που λανσαρίστηκε πριν έξι μήνες περίπου. Πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού αντικειμένων, που βοηθά τους χρήστες να μη χάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενά (κλειδιά, πορτοφόλι, τσάντα, ποδήλατο κλπ) ή ακόμα και, αν συμβεί, να τα εντοπίζουν.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη να στείλουν μήνυμα SOS, πατώντας το κουμπί στη συσκευή SpotyPal, αν βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους.

Μπορούν, επίσης, να εντοπίσουν το smartphone ή να δημιουργήσουν λίστες με πράγματα που συνήθως ξεχνούν και αφήνουν στο σπίτι ή στο γραφείο.

Το SpotyPal μπορεί επιπλέον να στέλνει ειδοποιήσεις στον χρήστη, αλλά και να λειτουργεί ως ξυπνητήρι, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ζητά βοήθεια άλλων χρηστών για τον εντοπισμό των αντικειμένων του ή ακόμη και του κατοικίδιού του.

Σχετικά άρθρα

Κυκλικοί κόμβοι; Ναι!

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση

Τετραήμερη εργασία για δεύτερο καλοκαίρι από την Terracom