cof
ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Δυνατότητα επιχειρηματικών συνεργασιών με την Αυστρία

Τις προοπτικές συνεργασίας στους κλάδους των προϊόντων και των κατασκευών, πέρα από τη δεδομένη δυνατότητα συνεργασιών σε τουριστικό επίπεδο, συζήτησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Mag. Hermine Poppeller, στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Επιμελητήριο.

«Δε βρισκόμαστε εδώ μόνο για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τουριστικό τομέα αλλά και σε άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αναπτυχθούν σχέσεις», τόνισε η πρέσβης, με τον κ. Δημητρίου να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης.

Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου στη Βιέννη, με τον κ. Δημητρίου να επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για την αεροπορική σύνδεση της περιοχής μας, μέσω της low cost αεροπορικής εταιρίας Laudamotion, θέμα στο οποίο συμφώνησε και η κα. Poppeller.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν μέσα στον επόμενο μήνα να υπάρξει συνάντηση στην πρεσβεία της Αθήνας με τον νέο εμπορικό ακόλουθο στην Ελλάδα για να συζητηθούν τα θέματα και οι δυνατότητες συνεργασίες εκτενέστερα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων