ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Επιμένει στις καταγγελίες το «Ισχυρό Επιμελητήριο»

Τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να εγκρίνει τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, τα οποία αφορούσαν την έγκριση του προϋπολογισμού, αιτιολογεί με ανακοίνωση της η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα.

Η παράταξη είχε καταγγείλει ότι στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό η μειοψηφία μετατράπηκε σε πλειοψηφία, ώστε να δώσει τα περιθώρια στη διοίκηση να προχωρήσει στην κατασπατάληση πόρων για δημόσιες σχέσεις και φιέστες.
Όπως αναφέρει, στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που κατατέθηκαν προς έγκριση, δε διαφαίνεται ποιοι έδωσαν θετική ψήφο και ποιοι καταψήφισαν, ενώ κάνει λόγο και για παραβίαση της νομοθεσίας και του κανονισμού λειτουργίας του Επιμελητηρίου, που ρητά αναφέρει ότι «στα πρακτικά αναγράφονται τα ονόματα των παρόντων, των δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα απόντων, ο τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης ως και οι διεξαχθείσες συζητήσεις μετά των αποφάσεων επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Στα πρακτικά επίσης καταχωρίζονται οι τυχόν γνώμες της μειοψηφίας και σε περίπτωση φανερής ψηφοφορίας και τα ονόματα των μειοψηφισάντων».
Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» σημειώνει ότι στο πρακτικό που διανεμήθηκε στα μέλη προς έγκριση, δεν αναφέρονται πουθενά τα ονόματα των μειοψηφισάντων, δεδομένου ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική. Αναφέρεται ότι για την έγκριση του προϋπολογισμού υπήρχαν 11 θετικές ψήφοι, που έγιναν αμέσως 12 και με του προέδρου να μετρά διπλή έγιναν 13!
«Οι πρακτικές αυτές υποτιμούν το σύνολο της διοίκησης του Επιμελητηρίου και προσβάλουν τον θεσμό. Επιβεβαιώνουν πλήρως την αρχική καταγγελία της παράταξης “Ισχυρό Επιμελητήριο” ότι η έγκριση του προϋπολογισμού είναι προϊόν μειοψηφίας για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων