ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Χόρεψε στην Κορυτσά το Λύκειο των Ελληνίδων Ιωαννίνων

Στην Κορυτσά βρέθηκε χορευτικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Ιωαννίνων στις 26 και 27 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Πολιτιστικής Εβδομάδας, που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο Κορυτσάς.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Κορυτσάς, η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Ιωαννίνων παρουσίασε χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, «εντυπωσίασε χάρη στην άψογη εμφάνισή της, τις εξαιρετικές φορεσιές και τη ζωντάνια της, αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια. Οι παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας, αλλά και των άλλων περιοχών της πατρίδας μας, ξεσήκωσαν και ενθουσίασαν το κοινό. Το ηπειρώτικο κλαρίνο, με τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα που το διακρίνει, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους προσκεκλημένους».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια μουσικοχορευτική εκδήλωση στον χώρο φιλοξενίας και διαμονής της αποστολής, με την παρουσία του Γενικού Πρόξενου και άλλων καλεσμένων.
Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ιωαννίνων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Γενικό Προξενείο Κορυτσάς για την τιμητική πρόσκληση , καθώς και για την εξαιρετική φιλοξενία, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντα αρωγός σε αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες του.

Σχετικά άρθρα

«Χορός είναι…» από το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων

Αιμοδοσία στο Λύκειο Ελληνίδων

Αιμοδοσία από το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων