ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Ασφαλώς… κυκλοφορώ με το ποδήλατο και το πατίνι μου»

Μία ακόμη εκπαιδευτική δράση για την οδική ασφάλεια των μικρών παιδιών οργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», από τη Δευτέρα 27 έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Λιμνοπούλας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η παρουσίαση και εκμάθηση σημαντικών κανόνων κυκλοφορίας των παιδιών με ποδήλατο και πατίνι, τα οποία, πέρα από αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, αποτελούν πολλές φορές και το μεταφορικό τους μέσο.
Όμως, πόσα γνωρίζουν τα παιδιά ώστε να κυκλοφορούν σωστά και με ασφάλεια; Τι εξοπλισμό οφείλουν να φέρουν; Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει κανονικά και για τους ποδηλάτες και τους χρήστες πατινιών; Σε αυτά και πολλά ακόμη χρήσιμα ερωτήματα θα λάβουν απαντήσεις τα παιδιά με τρόπο διασκεδαστικό, ενώ στο τέλος τους περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.
Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης δημοτικών σχολείων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και της «Νέα Οδός Α.Ε.».