ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Η “πανδημία” της βίας κατά των γυναικών. Ενημερώσου! Μίλα! Δράσε!»

Εκδήλωση με τίτλο «Η “πανδημία” της βίας κατά των γυναικών. Ενημερώσου! Μίλα! Δράσε!» διοργανώνει η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.) – Παράρτημα Ιωαννίνων, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στην οδό Αραβαντινού 5, στις 6 το απόγευμα.
Μετά τον χαιρετισμό από την πρόεδρο του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ε.Γ.Ε. Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου, θα ακολουθήσουν ομιλίες από τη δικηγόρο Κλεοπάτρα Μητρογιάννη με θέμα «Νομική Προσέγγιση της Βίας – Δωρεάν Νομική Βοήθεια – Όροι και Προϋποθέσεις», τον προϊστάμενο του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, υπαστυνόμο Α’ Πασχάλη Παπανικολάου με θέμα «Ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας», την κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους του ΟΚΠΑΠΑ Νάνσυ Τζιάλλια, τη δημοσιογράφο Γεωργία Χαλάτση με θέμα «Θύματα έμφυλης βίας και ΜΜΕ: Πέρα από το προφανές» και τη MSc, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Ουρανία Αργύρη με θέμα «Ενδοοικογενειακή́ βία: Οι ψυχικοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση βίας. Θεραπευτικές παρεμβάσεις στην κακοποίηση». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση.

Σχετικά άρθρα

Φωτίστηκε πορτοκαλί το Εκθετήριο Οίνου στη Ζίτσα

«Μιλήστε!» το μήνυμα στις γυναίκες θύματα βίας

Γεωργία Χαλάτση

Προτάσεις της ΕΓΕ για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών