ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση

Εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονίες, Κακοποίηση Παιδιών, Γυναικών» οργανώνει η Πνευματική Κίνηση «Η Αρχαία Δωδώνη», σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» του Δήμου Ιωαννιτών.
Ομιλητές θα είναι η δικηγόρος Αικατερίνη Τσάλιου με θέμα «Γυναικοκτονία: Φαινόμενο, έννοια ή απλά ένας όρος;», ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας με θέμα «Ποινικές διαστάσεις της κακοποίησης Ανηλίκων και Γυναικών», η κοινωνική λειτουργός Αλεξάνδρα Κλείτσα με θέμα «Παραμέληση-Κακοποίηση Παιδιών. Ο ρόλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών», ο προϊστάμενος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, υπαστυνόμος Α’ Πασχάλης Παπανικολάου με θέμα «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» και το μέλος της Εξελικτικής Επιτροπής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του κλάδου ψυχιάτρων κοινότητας, ψυχίατρος Φώτης Μωρόγιαννης με θέμα «Ολιστική προσέγγιση του φαινομένου Βίας, Κακοποίησης και Ανθρωποκτονίας. Αιτιολογία και Προτάσεις».
Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης «Η Αρχαία Δωδώνη», ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άγγελος Ευαγγέλου.

Σχετικά άρθρα

Μια σιωπηρή διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες

Γεωργία Χαλάτση

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»

Ηπειρωτικός Αγών

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων