ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια διαδραστική εκδήλωση για τη βία και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά μέσα

Ημερίδα με θέμα τη βία και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά μέσα, με τίτλο «Ας γίνουμε ασπίδα σε κάθε μορφή βίας!» διοργανώνει η εθελοντική ομάδα των Paguristas, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος –ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σούρας, ο οποίος, μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, θα ανοίξει διάλογο με το κοινό, απαντώντας σε ερωτήσεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και εκ μέρους της ομάδας των Paguristas κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε ο Γιάννης Τσατσούλης, κάνοντας επίσης γνωστό ότι την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
«Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε συμβουλές γι’ αυτά τα σημαντικά κοινωνικά θέματα, οι επιστήμονες όμως μπορούν, και γι’ αυτό θα είναι στα Γιάννενα ο κ. Σούρας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η MSD Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, αναπτυξιολόγος παιδίατρος Λούλα Βέρμπη. «Η αύξηση των περιστατικών βίας το τελευταίο διάστημα δεν είναι καθόλου τυχαία. Σίγουρα στη δημοσιοποίησή τους έχει συμβάλει πολύ το κίνημα me too. Προερχόμαστε όλοι από μια περίοδο εγκλεισμού. Ο εγκλεισμός έφερε το διαδίκτυο πολύ κοντά σε μας, ως μέσο εργασίας, ως μέσο απασχόλησης, ως μέσο παιχνιδιού. Τα παιδιά μπήκαν πιο έντονα σε έναν διαδικτυακό κόσμο, όπου εάν δε γνωρίζουν τους όρους που πρέπει να κάνουν χρήση, τους κινδύνους που υφίστανται και πώς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές, τότε το διαδίκτυο είναι δυνατόν να αποτελέσει ένα δρομάκι , που μπορεί να οδηγήσει και στη βία», σημείωσε, καλώντας με τη σειρά της τους πολίτες να συμμετέχουν.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Επινοώντας το κακό και το λάθος

Τιτίκα Τζάλλα