ΚαθημερινάΕπικαιρότητα

Η ενεργειακή κρίση σε όλες τις πτυχές της με ομιλητή τον Γ. Μανιάτη

Να ρίξει «φως» σε ένα ακόμη επίκαιρο και κρίσιμο ζήτημα, διεθνούς ενδιαφέροντος, με προεκτάσεις στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, επιχειρεί για μια ακόμη φορά ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων, με μια εκδήλωση για την ενεργειακή κρίση την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Η ενεργειακή κρίση σε Ευρώπη και Ελλάδα: Τα λάθη, οι λύσεις, οι γεωπολιτικές προκλήσεις» θα είναι ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
«Το ενεργειακό ζήτημα, η κατανάλωση ενέργειας, οι ενεργειακές πηγές αποτελούσαν ανέκαθεν ένα από τα κορυφαία ζητήματα της διεθνούς πολιτικής. Η εισβολή όμως της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και εννέα μήνες, δημιούργησαν μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση και έφεραν το ζήτημα αυτό στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, πυροδοτώντας γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που αφορούν και τη χώρα μας και συνδέονται άμεσα και με εξελίξεις στα εθνικά θέματα και την σχέση μας με τους γείτονες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΠΚΠΙ Δημήτρης Σιώτος, προσθέτοντας πως στην εκδήλωση θα συζητηθούν και άλλες πτυχές της ενεργειακής κρίσης, όπως η σχέση της με την κλιματική αλλαγή, τη διατροφική κρίση και τις νέες μεταναστευτικές ροές.

Σχετικά άρθρα

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη

Ευκαιρίες, διλλήματα και κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη

«Από την αυτοκρατορική Ρωσία στη Ρωσία του Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία»