ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Δύο σχολεία των Ιωαννίνων σε διεθνή σκυταλοδρομία για το κλίμα

Στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σχολείων για την υποστήριξη της Σκυταλοδρομίας Running Out of Time Relay, που διοργανώνεται από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), την Carbon Copy και με την υποστήριξη της UNESCO, συμμετέχουν το 18ο Νηπιαγωγείο και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία προσφέρει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να ασχοληθούν με ζητήματα που αφορούν την Κλιματική Αλλαγή, να συμμετάσχουν στο κάλεσμα για καθολική ποιοτική κλιματική εκπαίδευση, να λάβουν μέρος σε μια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και να συμμετάσχουν σε μια πραγματικά παγκόσμια εκδήλωση.
Το «Running Out of Time» είναι η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία που επιχειρήθηκε ποτέ. Η σκυταλοδρομία ταξιδεύει σε 18 χώρες, από τη Γλασκώβη έως το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου – όπου θα στείλει ένα μήνυμα για τη δράση για το κλίμα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους ηγέτες και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης που θα πάρουν μέρος στην 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.
Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία είναι μια ημέρα για τα σχολεία σε όλο τον κόσμο να ενωθούν, να δείξουν πώς οι τοπικές δράσεις έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και να ακουστούν στην 27η Διάσκεψη! Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές έφτιαξαν τη δική τους σκυτάλη με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγράφισαν και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα για την Κλιματική αλλαγή. Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν μέσα στη σκυτάλη και δόθηκαν στον δήμαρχο Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και ασχολήθηκαν με προγράμματα και πόρους από τους κορυφαίους οργανισμούς περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον κόσμο.