ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκπαίδευση μεντόρων για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεντόρων, που θα αναλάβουν την υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών και νέων (πρώην ασυνόδευτων παιδιών) κατά τη μετάβασή τους προς την ενηλικίωση και την κοινωνική συμπερίληψη, θα υλοποιήσει στα Γιάννενα η οργάνωση «ΑΡΣΙΣ».

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «RoAD to Adulthood- Mentorship to Help Unaccompanied Minors Navigate Adulthood» και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 30-65 ετών, που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για την ορατότητα των νέων ανθρώπων και την υποστήριξη τους.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει διάρκεια 15 ώρες και θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 25 (17:30 – 20:30) και το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου (10:00-16:00). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα https://forms.gle/uJVWGDUCqDv5Z1YX6 ή να επικοινωνήσουν με την ΑΡΣΙΣ στο τηλέφωνο 2651400823 ή στο e-mail arsishelpdesk@gmail.com.
Το πρόγραμμα «RoAD to Adulthood – Mentorship to Help Migrant and Refugee Unaccompanied Minors Navigate Adulthood» είναι ένα διετές ευρωπαϊκό Έργο και υλοποιείται από τέσσερις οργανώσεις, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε χώρες πρώτης υποδοχής, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Ελλάδα, η Defence for Children International Italia, στην Ιταλία, η Punt de Referència στην Ισπανία και το Mentoring Europe στην Ολλανδία. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024.