ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μουσείο Αργυροτεχνίας – Με δύο δράσεις γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δράσεις στο Μουσείο Αργυροτεχνίας διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων».

Η πρώτη δράση είναι ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού για σχολικές ομάδες, που θα οργανωθεί τη Δευτέρα 16, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Μαΐου (ώρες 10:00, 11:00, 12:00). Μέσω ψηφιακής εφαρμογής του Μουσείου και με τη χρήση τάμπλετ, οι μαθητές θα αναζητήσουν διάσπαρτα κρυμμένα στοιχεία μέσα στη μόνιμη έκθεση, τα οποία θα τους οδηγήσουν στη λύση ενός γρίφου. Η δράση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου. Στο κάθε πρόγραμμα (διάρκειας 45΄) μπορούν να συμμετέχουν έως 20 μαθητές.
Η δεύτερη δράση είναι ένα εργαστήρι σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων. Με την καθοδήγηση της τεχνίτριας Βάσως Σκόπη, συμμετέχοντες από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος θα σχεδιάσουν και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν τα δικά τους κοσμήματα, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του σφυρήλατου-ανάγλυφου και της συρματερής.
Η συμμετοχή στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 ).
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των μουσείων.

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας