ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στο χρώμα του αυτισμού το εκθετήριο οίνου στη Ζίτσα

Στο χρώμα του αυτισμού, που είναι το μπλε, φωταγωγήθηκε το εκθετήριο οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο ότι στην Κοινότητα Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί η στέγη αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γυρα», συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στις δράσεις που οργανώνονται και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πολύπλοκη αυτή διαταραχή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού στην κοινωνία. Έτσι και φέτος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του εκθετηρίου.
«Ο Δήμος μας με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε και φέτος στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Θεωρούμε σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς μια αόρατη αναπηρία την κάνουμε ορατή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους», υπογραμμίζει σε μήνυμά της η αντιδήμαρχος Ζίτσας Χριστίνα Παπαδημητρίου.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Το περίπτερο – εκθετήριο στη Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για τον αυτισμό