ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Όταν η ομίχλη πέφτει στην πόλη…

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, στην πιο γοητευτική τους φάση, όταν δηλαδή καλύπτονται από τη χαρακτηριστική ομίχλη, παρουσιάζει ο Μιχάλης Βακάρος, στην έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται έως τις 29 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, στην οδό Σούτσου.

Η έκθεση έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο « Στην αντάρα», μια λέξη που, όπως σημειώνει, του αρέσει, αν και δεν πολυχρησιμοποιείται σήμερα. Όταν η ομίχλη πέφτει στην πόλη, οι εικόνες που αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό, είναι τελείως διαφορετικές, όπως σημειώνει, και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να έρθουν στην πόλη για να τη φωτογραφίσουν σε αυτές τις συνθήκες.

Το ίδιο ενδιαφέρον δείχνουν και οι Γιαννιώτες και είναι πολλοί εκείνοι που επισκέφθηκαν την έκθεση μέχρι σήμερα. «Όλοι έχουμε ζήσει την πόλη με την ομίχλη, όμως σαν ένα θέμα φωτογραφικό δεν υπήρξε. Χαρά μου είναι όταν βγαίνω το βράδυ έξω με την ομίχλη και βλέπω νέους ανθρώπους να περιπλανιούνται, να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται, άρα η ομίχλη δημιουργεί σε πολλούς αυτά τα συναισθήματα, όχι μόνο στους φωτογράφους», σημειώνει.

Ακόμη περισσότερο γοητευτικές είναι αντίστοιχες εικόνες του φωτογράφου, που ταξιδεύουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στους απόδημους Γιαννιώτες και Ηπειρώτες. «Για εμάς που βρισκόμαστε εδώ καθημερινά, πολλές εικόνες δεν τις παρατηρούμε, σε κάποιον που είναι μετανάστης σε άλλη χώρα, αυτές οι εικόνες τον συγκινούν, του φέρνουν αναμνήσεις», αναφέρει.

Ο Μιχάλης Βακάρος ξεκίνησε τη φωτογραφία μετά τη συνταξιοδότηση του, γεμίζοντας δημιουργικά τον χρόνο του, και πορεύεται μέσα σε αυτόν τον χώρο καθημερινά, με στόχο να αποτυπώνει κάθε ημέρα ωραίες εικόνες. «Επιθυμείς κάθε ημέρα ακόμη και στο ίδιο σημείο να έχεις μια καλύτερη φωτογραφία. Αυτό είναι και το κίνητρο», όπως λέει.

Η έκθεση, αυτές τις ημέρες, λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καθώς και 6 με 9 το απόγευμα κάθε Τετάρτη. Η είσοδος των επισκεπτών επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 μέρες μετά από αυτόν. Απαραίτητη και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651036517 και στο e-mail idrymagani@gmail.com.

Σχετικά άρθρα

«Αθλητισμός και αδερφοσύνη» στο Photometria Photography Center

Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Σωτηρόπουλου στο PPC

Τα Γιάννενα μέσα από τον φακό του Πέτρου Ζωνίδη