ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Μήπως… ήρθε η ώρα;»

Ενημερωτική δράση για τη γυναικεία κακοποίηση πραγματοποιεί η ΧΕΝ Ελλάδος, διανέμοντας, μέσω επιλεγμένων καταστημάτων και χώρων εστίασης σε όλη την Ελλάδα, ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μήπως… ήρθε η ώρα;».

Ο φόβος για τη ζωή τους, ο φόβος του στιγματισμού, η οικονομική εξάρτηση, η ντροπή αλλά και η άγνοια αποτρέπουν πολλές γυναίκες από το να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή και να ξεφύγουν από μια κακοποιητική και επικίνδυνη καθημερινότητα για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν όλο και περισσότερες γυναίκες για τα πρώτα βήματα που μπορούν να κάνουν, ώστε να σχεδιάσουν μια ασφαλή διαδρομή διαφυγής από κάθε μορφής κακοποιητική σχέση.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του ΟΗΕ «16 Days of Activism – Orange the World», στην οποία η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει κάθε χρόνο. Η καμπάνια ξεκίνησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με σκοπό να συμβολίσει ότι η βία κατά των γυναικών είναι η μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.
Στα Γιάννενα, στη δράση συμμετέχουν τα Hondos Center, το Μεζεδοπωλείο «Balsamico» και το βιβλιοπωλείο «Ο Κόμβος της Γνώσης- Δημήτρης Χρήστου» στην Ανατολή. Χορηγός της δράσης είναι η Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ.

Σχετικά άρθρα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

«Γυναίκα & Ένδυμα» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

«Μη μ’ Αγγίζεις» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών