ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η δημιουργία σταθερής αιμοδοτικής βάσης

Δυναμικά συνεχίζεται η προσπάθεια για δημιουργία σταθερής αιμοδοτικής βάσης στα Γιάννενα, αυτή τη φορά με την αιμοδοσία μηνός Νοεμβρίου 2021.

Γι’ άλλη μια φορά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas, μαζί με πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας, και με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας το Σάββατο 20 και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου).
Συμμετέχουν η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.
Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Υπενθυμίζεται ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.
«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας, γιατί το αίμα πρέπει να προσφέρεται από ευαισθητοποιημένους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες κι όχι υπό πίεση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών, γιατί πρέπει ν’ αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία. Συμμετέχουμε με θέληση, με χαμόγελο και αγάπη, γιατί το αίμα μας ενώνει όλους».

Σχετικά άρθρα

Αιμοδοσία στο Λύκειο Ελληνίδων

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας