ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Δικαίωμα και στον πολιτισμό

Μια εκδήλωση ενημέρωσης, χαράς και δημιουργίας με τίτλο «Τέχνη και Αναπηρία» διοργανώνει το Σωματείο Α.με.Α του νομού Ιωαννίνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., με στόχο να παρουσιάσει την αλληλεπίδραση τέχνης και αναπηρίας διαχρονικά, και, με αφορμή αυτό, να διεκδικήσει το δικαίωμα των ανάπηρων ατόμων στον πολιτισμό, όχι μόνο από την πλευρά του «παρατηρητή», αλλά και ως ενεργό κομμάτι του, που τον συνδιαμορφώνει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εισηγητές θα είναι η δρ Ειρήνη Νικολάου, μουσικολόγος – μέλος ΕΕΠ Π.Τ.Δ.Ε. με θέμα «Οι θεραπευτικές δυνάμεις της μουσικής», η Σουζάνα Παπαδοπούλου, M.Sc, PhD, ειδική παιδαγωγός – λογοθεραπεύτρια με θέμα «Η ζωγραφική ως μέσο έκφρασης στην αναπηρία» και η Μαρία Βλάχου, εκτελεστική διευθύντρια της Acesso Cultura με θέμα «Ισότιμη πρόσβαση στην πολιτιστική ζωή: γιατί και πώς;».

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος, το θεατρικό εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων Όλγας Ντότη – Οικονόμου θα παρουσιάσει την βιωματική προσέγγιση «Μέσα από μένα» και θα ακολουθήσει «Μουσική για όλους» με την παιδική χορωδία και το μοντέρνο τμήμα της.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Εκδήλωση αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο