ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στη δυσκολία των αποχωρισμών

Το εργαστήρι «Παίζουμε Μαζί» για παιδιά 2 έως 4 ετών μαζί με τον συνοδό τους, που διοργανώνει το «Ανοιχτό Παράθυρο», αφιερώνει την πρώτη συνάντηση της ακαδημαϊκής χρονιάς σε ένα παιχνίδι μετάβασης, ένα παιχνίδι αφιερωμένο στη δυσκολία των αποχωρισμών.

«Θλίψη, θυμός ενθουσιασμός, περιέργεια, άγχος, φόβος, χαρά και πολλά πολλά άλλα συναισθήματα και καταστάσεις κατακλύζουν το μικρό παιδί που καλείται να μεταβεί. Ακόμη και παιδιά που έχουν ήδη πάει στον παιδικό σταθμό, δεν αποκλείεται να βιώσουν εκ νέου μία συναισθηματική πλημμύρα. Στο εργαστήρι αυτό, θα παίξουμε μαζί, θα αφηγηθούμε ιστορίες δυσκολίας μα και δύναμης, θα αλληλοαφουγκραστούμε τις ανάγκες μας και θα δημιουργήσουμε μαζί το σύμβολο της ένωσης, ακόμα και όταν η φυσική παρουσία διακόπτεται. Αν θέλετε, το συνδυάζετε και με ένα πικνικ!», σημειώνει η υπεύθυνη, MSc ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια Βίκυ Βάββα.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6940045453, στο e-mail anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα. Κόστος 10 ευρώ για κάθε ζεύγος παιδιού- συνοδού.

Σχετικά άρθρα

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα από το Ανοιχτό Παράθυρο

Ομάδα γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης στο «Ανοιχτό Παράθυρο»

«Έξι στολίδια ταξιδεύουν» από το ΠΙΟΠ και το «Ανοιχτό Παράθυρο»