ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια διαδρομή στις αυλόπορτες των Ασπραγγέλων

Εκδήλωση με θέμα «Αυλόπορτες, μια διαδρομή στις θύρες της μνήμης» πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπραγγέλων τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή το ημερολόγιο που κυκλοφόρησε φέτος ο Σύλλογος με αντίστοιχη θεματική και το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Ομιλητές θα είναι ο αρχιτέκτονας, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης με θέμα «Αυλόπορτες: Ιδιωτικός και δημόσιος χώρος», η δασκάλα και συγγραφέας Ελένη Οικονομίδη-Δούβλη με θέμα «Σε γραμμένες οξώπορτες και πέτρινα πεζούλια κάποτε στο Ζαγόρι» και τέλος η φιλόλογος και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων Ευθαλία Παπαγεωργίου με θέμα «Οι αυλόπορτες της Δοβράς, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων και σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.
Κι επειδή η φιλοσοφία των φετινών εκδηλώσεων είναι η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον και η ενεργή συμμετοχή των ακροατών, θα προηγηθεί, για όσους το επιθυμούν, περίπατος και ξενάγηση με βιωματικό χαρακτήρα στις αυλόπορτες του χωριού, με αφετηρία το Δημαρχείο Ζαγορίου, στους Ασπραγγέλους, στις 7 το απόγευμα. Κι επειδή το μέλλον ανήκει στους νέους μας, στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας θα στηθεί στο μεσοχώρι ένα εικαστικό εργαστήρι, όπου παιδιά (και όχι μόνο!) θα ζωγραφίσουν αυλόπορτες και άλλες γωνιές του χωριού. Οι δημιουργίες τους θα εκτεθούν το ίδιο βράδυ στο χώρο του Συλλόγου. Τις εργασίες του εργαστηρίου θα συντονίζει η εικαστικός Ευδοκία Παπαγεωργίου.

Σχετικά άρθρα

«Ζαγορίσιες κασέλες» στο ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων

Ένα ημερολόγιο με 17 ζαγορίσια σιγκούνια

Αποστόλης Τζελέτας

Ένα ημερολόγιο με εικόνες γλυπτών της Ευδοκίας Παπαγεωργίου

Ηπειρωτικός Αγών