ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Δυναμικό ξεκίνημα στο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Μία από τις μεγαλύτερες αιμοδοσίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην κεντρική πλατεία, με πρωτοβουλία του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ανοιχτής εθελοντικής ομάδας των Paguristas, σε συνεργασία με μια πλειάδα συλλόγων και με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών.

Από το πρωί υπήρχε συνεχής ροή αιμοδοτών, ενώ παράλληλα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και των Paguristas διένειμαν φυλλάδια και ενημέρωναν τους πολίτες, με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.
«Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε υπάρχοντες εθελοντές αιμοδότες να δώσουν αίμα, αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε νέους εθελοντές αιμοδότες. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε αυτή την προσπάθεια, που έχουμε ξεκινήσει με πολλούς φορείς, να την εδραιώσουμε, να την επεκτείνουμε και να φέρουμε καινούριους εθελοντές αιμοδότες στα νοσοκομεία, που το έχουν εξαιρετική ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης, δηλώνοντας αναμενόμενα ικανοποιημένος από την προσέλευση.
Το κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπάει», με τον εκπρόσωπο των Paguristas και των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Νίκο Τζίμα να καλεί τους πολίτες να κάνουν πράξη το σύνθημα αυτό. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κουλτούρα στους πολίτες. Δεν επιτρέπεται άνθρωποι να κινδυνεύουν λόγω έλλειψης αίματος. Στόχος μας είναι να είμαστε αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Το διήμερο Αιμοδοσίας ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι. Τη δράση στηρίζουν με τη συμμετοχή των μελών τους η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων / Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», το Τμήμα Αιμοδοσίας Δήμου Δωδώνης, η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί Ιωάννινα», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ταχυδρομικών Ηπείρου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, η Φιλοπρόοδος Κίνησης Κοπάνης, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), ο Α.Ο. Νεοχωρόπουλου και οι Ποδηλάτες της Τετάρτης. Την αιμοληψία θα διενεργήσουν γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».
Κάθε αιμοδότης θα μπορεί καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Χρήματα και τρόφιμα για τους πληγέντες συγκεντρώνει ο Ερυθρός Σταυρός