ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ανοιχτή αιμοληψία στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη

Ανοιχτή αιμοληψία στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, διοργανώνουν η εθελοντική ομάδα των Paguristas και ο Σύλλογος ασθενών με νεοπλασία «Είμαστε Μαζί», του οποίου η Αφρ. Κατσαράκη είχε διατελέσει πρόεδρος.

Η αιμοδοσία οργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την Κυριακή 7 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» και συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου – Epirus Youth Network, η εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» και ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων).
«Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, δε μένουμε απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά σοβαρά ζητήματα. Λόγω της πανδημίας δημιουργήθηκαν προβλήματα σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας -και φυσικά και της πόλης μας- με αποτέλεσμα την έλλειψη όλων των ομάδων αίματος», αναφέρουν οι διοργανωτές, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να αφιερώσουν όλοι μαζί την ερχόμενη Κυριακή 10 λεπτά από τον χρόνο τους, προσφέροντας αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αιμοδοσία στο Λύκειο Ελληνίδων

Προσπάθειες για μόνιμο σταθμό αιμοδοσίας στο κέντρο

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Φ.Ο.Ε.Α.