ekklisia stavraki Lesxi Gastronomias
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για οικογένειες του Σταυρακίου

Μια δύσκολη χρόνια για όλους φτάνει στο τέλος της και η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου με τη spin off της «Food & Paths», σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στη στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα μαγειρέψουν την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σταυράκι.

Οι παρασκευές θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά εδέσματα μαγειρεμένα με τη χρήση υπαίθριων γαστρών και άλλων πατροπαράδοτων μεθόδων. Το φαγητό θα διανεμηθεί σε οικογένειες της δημοτικής κοινότητας Σταυρακίου που στηρίζει η ενορία Σταυρακίου, ώστε φέτος να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν γεύσεις και μυρωδιές Χριστουγέννων. Στόχος είναι να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς φαγητό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Το Food & Paths είναι μια πρωτοβουλία (spin off) της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου σε συνεργασία με εθελοντές, που δραστηριοποιείται στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού και προσφέρει μια μοναδική παραδοσιακή εμπειρία φαγητού στην Ήπειρο, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και τεχνικές που πραγματοποιούνται σε υπαίθριους χώρους.
«Παραδοσιακά, στα χωριά μας αλλά και στις πόλεις της Ηπείρου, τις ημέρες των Χριστουγέννων, καμία οικογένεια δεν έμενε χωρίς να έχει τα απαραίτητα ώστε να χαρεί την γιορτή αυτή», δήλωσε ο πρόεδρος της Λέσχης και πρόσθεσε: «Τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι μια γιορτή χαράς για όλους. Με αυτή τη σκέψη η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, κινητοποιώντας και την πρωτοβουλία της “Food & Paths”, και σε συνεργασία με την ενορία Σταυρακίου και τον πάντα πρόθυμο πατέρα Θεόκλητο, πήραμε την πρωτοβουλία να μαγειρέψουμε Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά φαγητά, όπως το χοιρινό πρασοσέλινο, πίτες και χόρτα στο φούρνο με κρέας. Με την χρήση παραδοσιακών τεχνικών όπως οι γάστρες, έχοντας και την ευκαιρία να επιδείξουμε και τις παραδοσιακές τεχνικές και συνταγές. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και χαρά στις γιορτές και γρήγορη απελευθέρωση από το βάρος του κορωνοϊού ώστε να έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα το νέο έτος 2021».

Σχετικά άρθρα

Βραδιά τοπικών προϊόντων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Παράδοση και γεύσεις στη φωτιά στο  JOIST Space Ioannina

Βραβείο “Luxury Local Gourmet Product” για τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου