ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Άννα Βούλγαρη- Δεν ξέχασε ποτέ τη γη των προγόνων της

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη (Anna Bvlgari), απόγονος του ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το paramythia-online,gr, η Άννα Βούλγαρη επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιουνίου, ενώ δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει, με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.
Η ζωή της ήταν σαν παραμύθι, ενώ εκτός από την επαγγελματική επιτυχία που τους έφερε στην κορυφή του πλανήτη, είχε και δύσκολες στιγμές, όπως η απαγωγή της επί 35 ημέρες.
Ήταν μητέρα τριών παιδιών και τον Μάρτιο του 2019 συναντήθηκε με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης, για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο. Η ίδια είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτιρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Βούλγαρη εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης. «Η προσωπικότητα της Άννας, όπως και όλης της οικογένειας των ευεργετών μας, λάμπρυνε με την παρουσία της τη σύγχρονη ιστορία της Παραμυθιάς άλλα και όλης της χώρας μας. Η Άννα με το συνεχές ενδιαφέρον της για τη γη των προγόνων της, παρέμεινε ευεργέτης που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο και άφησε σημαντική παρακαταθήκη, τιμώντας την παράδοση των ευεργετών της Ηπείρου. Άλλα και στον χώρο των επιχειρήσεων, το ήθος της, η συνέπεια της και η επαγγελματικότητά της, αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα. Θα τη θυμόμαστε και θα την τιμούμε για πάντα. Αιωνία της η μνήμη», αναφέρει.