ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ενημερωθείτε για τον Καρκίνο του Μαστού

Κάθε Οκτώβριος είναι μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Κατά του καρκίνου της μητέρας μας, της αδελφής μας, της κόρης μας, της συναδέλφου, της καλύτερής μας φίλης… Όλες οι γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο και όσοι τους κρατούσαν το χέρι στον άνισο αυτό αγώνα, αποτελούν πρότυπα δύναμης, ελπίδας και διάδοσης του μηνύματος: Η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα.

Η Myrtaly Congress, θέλοντας να αποτελέσει έναν κρίκο σε αυτή την αλυσίδα ευαισθητοποίησης, διοργανώνει μια σημαντική πρωτοβουλία. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 19 (13:00 – 19:00) και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (11:00 – 15:00) ένα διήμερο ενημέρωσης του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού στην πλατεία Μαβίλη.
Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες , καθώς και οδηγίες πρόληψης και ψυχολογικής αντιμετώπισης. Αναλυτικότερα, στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί εισαγωγική ομιλία της προέδρου του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ομότιμης καθηγήτριας Παθολογικής Ανατομικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκης Αγνάντη και στις 1.45 θα δοθούν οδηγίες αυτοεξέτασης μαστού από τον γυναικολόγο- φαρμακοποιό, επιμελητή Β΄ του Φαρμακευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλη. Στις 3 το μεσημέρι τη σκυτάλη θα πάρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας «Είμαστε Μαζί!» Αφροδίτη Κατσαράκη, προκειμένου να συστήσει στο κοινό τον σύλλογο και τη δράση του, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον καθηγητή Ιατρικής Γενετικής και Κλινικής Εμβρυολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννη Γεωργίου με θέμα «Κληρονομικότητα και Καρκίνος», από τον χειρουργό , διευθυντή ΕΣΥ της Χειρουργικής Κλινικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλειο Νούσια με θέμα «Καρκίνος του μαστού: Από τον μύθο στην πραγματικότητα» και την ψυχίατρο, διευθύντρια ΕΣΥ Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Λυγερή Ηλιοπούλου με θέμα «Καρκίνος μαστού: Ψυχολογικές επιπτώσεις και αντιμετώπιση». Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «Δε Luckies», που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.
Την Κυριακή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 το πρωί με ομιλία του καθηγητή Χειρουργικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπου Χαρίση με θέμα «Καρκίνος μαστού – Οδηγός επιβίωσης» και θα ακολουθήσουν η καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας, πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου με θέμα «Δε φοβάμαι τον καρκίνο», ο πλαστικός χειρουργός, επιμελητής Μονάδας Πλαστικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan Γεώργιος Ε. Παπανικολάου με θέμα «Πλαστική αποκατάσταση μαστού: Η τελευταία πινελιά» , ο οποίος θα κάνει και μια ενημέρωση του κοινού για την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή. Πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης με την παρουσίαση των συμπερασμάτων, η διαιτολόγος- διατροφολόγος Μαίρη Ναυρόζογλου θα κάνει μια διαδραστική παρουσίαση καλών πρακτικών διατροφής.
Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδος «Είμαστε Μαζί».

Σχετικά άρθρα

Φάρμακα και προϊόντα καθαρισμού συγκεντρώνει η Αντικαρκινική Εταιρία

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή στο Κ.Υ. Βουτσαρά από τη Myrtaly Congress