ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Κυνήγι Θησαυρού» στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Nα ενισχύσει την πολιτιστική και φυσική κληρονομία της περιοχής μέσω νέων «έξυπνων» τεχνολογιών και θεματικού τουρισμού, προσελκύοντας νέο κοινό και προσφέροντας ποιοτικές και προηγμένες υπηρεσίες προς όλους και να βελτιώσει την συνολική εμπειρία του επισκέπτη, είναι ο στόχος του έργου με ακρωνύμιο THEMA του προγράμματος INTERREG IPA II Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020.

Επικεφαλής-εταίρος του έργου είναι η «Ήπειρος Α.Ε.» ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης & Συνεργασίας (RCDC), ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Αλβανίας και η περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Μέσω του έργου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της «Ήπειρος Α.Ε.» Αριστοτέλης Σταγκίκας, θα προωθηθούν τρεις θεματικές διαδρομές: ιστορία και φύση (σε περιοχές Unesco – όπως το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου), πολιτισμός, και υγεία και ευεξία, θα δημιουργηθεί εφαρμογή για «έξυπνα» τηλέφωνα και θα δοθεί έμφαση στην προώθηση της περιοχής και του έργου μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις, την διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης (familiarization trips) και τύπου (press trips), κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται για πρώτη φορά «Κυνήγι Θησαυρού» στην περιοχή του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών, όπως ανέφερε εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων, ο Θοδωρής Αλεξίου.

Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στους Κήπους Ζαγορίου. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή των ομάδων στο https://greece-albania.eu/events/day-2019-treasure-hunt-zagori.

Το Κυνήγι Θησαυρού υλοποιείται μέσω του έργου THEMA σε συνεργασία με την κοινή γραμματεία του προγράμματος και στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2019.

Σχετικά άρθρα

Γνώρισαν τα μυστικά του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου

Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Για πρώτη φορά δεδομένα για την Δρακόλιμνη

Ηπειρωτικός Αγών