Αίθουσα Σύνταξης Καθημερινά

Με γιαννιώτικο χρώμα τα φετινά βραβεία

Δύο ερευνήτριες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η δρ. Ιωάννα Τζουλάκη και η δρ. Μαρία Αντωνοπούλου, κατέκτησαν δύο από τα τρία «Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

Οι ερευνήτριες επιλέχθηκαν από πενταμελή επιτροπή κρίσης, με αυστηρά κριτήρια και διεθνή πρότυπα, ώστε να διασφαλισθεί σε μέγιστο ποσοστό η επιστημονική τεκμηρίωση τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και σε επίπεδο ερευνητικού έργου.

Τα «Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», σε συνεργασία με τη L’Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, χορηγούνται σε ελληνίδες επιστήμονες, οι οποίες ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα των βιοεπιστημών ή των φυσικών επιστημών και δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Η δρ. Ιωάννα Τζουλάκη, επίκουρη καθηγήτρια Υγιεινής, με έμφαση στην Επιδημιολογία του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και επισκέπτρια αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Imperial College, βραβεύτηκε για το έργο της στην «Έρευνα των Παραγόντων Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων».

Η δρ. Μαρία Αντωνοπούλου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΙΝΝ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μεταπτυχιακή φοιτήτρια και διδάκτορας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βραβεύτηκε για την έρευνα της στις «Διεργασίες μετασχηματισμού οργανικών ρύπων και την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών απομάκρυνσής τους από φυσικά και επεξεργασμένα ύδατα».

Για το ερευνητικό της έργο βραβεύτηκε, επίσης, η δρ. Μαρία Σταμέλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας του πανεπιστημίου Marburg της Γερμανίας και υπεύθυνη του τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου «Υγεία».

Ο πρόεδρος της επιτροπής κρίσης και πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης εκφράζει τα ειλικρινή συγχαρητήρια του στις βραβευθείσες επιστήμονες και εύχεται καλή συνέχεια στο ερευνητικό τους έργο.

Σχετικά άρθρα

Ξανά στο τραπέζι για αναζήτηση λύσεων

Βραβείο εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης για τη «Χήτος ΑΒΕΕ»

Ώρα για δράσεις στην Παμβώτιδα