ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια συζήτηση για τον φόβο του θανάτου με τη Β. Βάββα

Ανοιχτή συζήτηση με τη Βίκυ Βάββα και θέμα «Στον κήπο του Επίκουρου, αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου» οργανώνεται σήμερα Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, στο Θυμωμένο Πορτραίτο.

«Με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του I. Yalom (εκδόσεις Άγρα), συνομιλούμε για τη ζωή διά μέσου του πανανθρώπινου βιώματος του φόβου για τον θάνατο. Συχνά τον συνειδητοποιούμε αυτό το φόβο μέσα από ένα όνειρο, μια ασθένεια, μια τραυματική εμπειρία, μια ρυτίδα, ένα οποιοδήποτε ερέθισμα που μας θυμίζει ευθέως ή πλαγίως τη φθαρτότητα, το τέλος. Κάποτε κοιμάται, άλλοτε φουντώνει, πάντα όμως, είτε το(ν) αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είναι παρών. Πώς μπορούμε να ζήσουμε λοιπόν, μετουσιώνοντας το φόβο και τη σιγουριά του θανάτου μας σε δημιουργία και νόημα; Πώς συνδεόμαστε με την ιδέα του θανάτου και ποια ορόσημα έχουν καθορίσει αυτή τη σχέση; Ποιο ίχνος θα μας ικανοποιούσε να αφήσουμε πίσω μας; Πράγματι κάποια μέρα θα πεθάνουμε, όλες τις υπόλοιπες όμως… ας ζήσουμε…», αναφέρεται σε σημείωμα για την εκδήλωση.
Η Βίκυ Βάββα είναι ψυχοθεραπεύτρια (δραματοθεραπεία / οικογενειακή θεραπεία), παιγνιοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων, παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Εργάζομαι θεραπευτικά και συμβουλευτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες.