ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Το Photometria Festival επιστρέφει στον χώρο των φωτογραφικών βιβλίων

Στον χώρο των φωτογραφικών βιβλίων επιστρέφει έπειτα από απουσία πέντε ετών το Photometria International Photography Festival.

Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών, αυτοεκδόσεις (self published), βιβλία περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο Photometria Photography Center, στο πλαίσιο της 16ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival από 28 Σεπτεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου και στο ZOETROPE Athens σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλες περιοχές τις Ελλάδας για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

Το σύνολο των βιβλίων που θα επιλεγεί, με την ολοκλήρωση των εκθέσεων θα καταλογογραφηθεί και θα ενταχθεί στη δημόσια φωτογραφική βιβλιοθήκη του Photometria Photography Center. Στόχος του φεστιβάλ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση των επιλεγμένων εκδόσεων, προτού καταχωρηθούν και παραμείνουν στην βιβλιοθήκη του P.P.C.

Κόστος υποβολής 10 ευρώ. Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες στον σύνδεσμο https://www.photobookstore.gr/photobook-dummy-awards-2023-57-el

Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival Αχιλλέας Τζιάκος, ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης (Zoetrope Athens), η Μυρτώ Στείρου (Void) και ο διευθυντής στο Leipzig Photobook Festival και στο Thousandfold Photobook Fair, και ιδρυτής του Dienacht Publishing Calin Kruse.