ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ν.Δ.: Πέντε από την Ήπειρο στο νέο οργανωτικό σχήμα

Μόνο τη νέα σύνθεση της οργανωτικής της δομής και όχι υποψήφιους βουλευτές από τη νέα γενιά ανακοίνωσε, τελικά, σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για τους 15 γραμματείς της και τους 140 αναπληρωτές τους, το 73% των οποίων δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση. Επιπλέον, το 20% εξ αυτών δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.
Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και στελέχη από την Ήπειρο, καθώς υπήρξε μέριμνα για αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, το 45% των αναπληρωτών γραμματέων κατοικούν στην περιφέρεια και αναλαμβάνουν στο εξής την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους, αλλά και να εμπλουτίσουν παράλληλα το πρόγραμμα της ΝΔ με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους.
Αναπληρωτής γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού ορίστηκε ο Νίκος Γερασιμίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ιωαννίνων του κόμματος, αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Αναπληρώτρια γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αναλαμβάνει η Μαίρη Τσιώλη, διοικητική υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, η οποία βρίσκεται με απόσπαση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα. Είναι, επίσης, υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ στην Ήπειρο.
Αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ορίστηκε ο Άκης Μπάφας, ο οποίος είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Στατιστική. Μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο εξωτερικό, εντάχθηκε στο δυναμικό της Μονάδας Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου συμμετείχε στον σχεδιασμό, τη συγγραφή της πρότασης και στη διαχείριση μεγάλου αριθμού ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Comitech Α.Ε.
Αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικών Φορέων ορίστηκε ο Δημήτρης Μπούμπας, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα εξαγωγών της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου της ΝΔ.
Τέλος, αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού τοποθετήθηκε ο Γιάννης Δαρδαμάνης από την Πρέβεζα, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος λειτουργίας και συντήρησης στην υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.), ενώ είναι και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Πολιτικό ημερολόγιο εβδομάδας – Η κυβέρνηση πιέζεται από τον χρόνο

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου