ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αδ. Γεωργιάδης: «Οι ξένοι βρήκαν βολικό πρωθυπουργό»

«Εθνικό έγκλημα» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ένα κομματικό ακροατήριο, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κέντρου Ιωαννίνων, το βράδυ του Σαββάτου.

«Ο κ. Τσίπρας και οι 153 πρόθυμοι, που βρήκε στη Βουλή, έκαναν ένα εθνικό έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του λίγο πριν από την εκδήλωση, καθώς χαρακτήρισε την ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, «μια αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό» και συνέχισε: «Κάθε ένας που έχει έστω και λίγο πατριωτισμό μέσα του, αισθάνεται μια φοβερή θλίψη. Το κράτος μας από σήμερα υποχρεούται να αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες. Και εγώ καταγόμενος από το Αμύνταιο Φλωρίνης, τι είμαι;».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διορθωθεί αυτή βλάβη, χωρίς να μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα διορθωθεί εξ ολοκλήρου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί πως η κυβέρνηση, μετά τις Πρέσπες, θα προχωρήσει και σε άλλες συμφωνίες, είπε: «Οι ξένοι βρήκαν βολικό πρωθυπουργό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές) το κόμμα του θα είναι ο νικητής, ενώ δήλωσε την υποστήριξή του στους υποψηφίους της ΝΔ στα Γιάννενα, στον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την περιφέρεια Ηπείρου και στην Τατιάνα Καλογιάννη για τον δήμο Ιωαννιτών, έστω κι αν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στήριξης από το κόμμα, παρά μόνο από τη Νομαρχιακή Οργάνωση.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Πολιτικό ημερολόγιο εβδομάδας – Η κυβέρνηση πιέζεται από τον χρόνο

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου