ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το πολιτιστικό του απόθεμα παρουσιάζει ο Δήμος Δωδώνης στην Πανηπειρωτική Έκθεση

Η προβολή του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Δωδώνης αποτελεί την κεντρική ιδέα της φετινής συμμετοχής του Δήμου, με δικό του περίπτερο, στην 21η «Πανηπειρωτική Έκθεση 2023», τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Ο Δήμος Δωδώνης παρουσιάζει κατ’ αρχάς, το σημαντικότατο θεσμό του Φεστιβάλ Δωδώνης, με υλικό για την ιστορία των έξι προηγούμενων διοργανώσεων, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του προγράμματος για το φετινό Φεστιβάλ. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, που υλοποιήθηκαν με τη χρηματοδότηση τριών προγραμμάτων Interreg κατά τα τελευταία χρόνια.
Στο υλικό προβολής του Δήμου Δωδώνης και των κοινοτήτων του περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο διέθεσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου, ενώ ξεχωριστή θέση στο περίπτερο καταλαμβάνουν οι παραδοσιακές φορεσιές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοπάνης, καθώς και η παρουσίαση του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης Σκλίβανης, έργου του Δήμου Δωδώνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκλίβανης.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος