ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απέσπασαν δέσμευση για την περίφραξη του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν χθες γονείς και μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής, δύο μήνες μετά το περιστατικό της πτώσης μαθητή στο κενό, μετά την υποχώρηση ενός πλέγματος.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το 15μελές συμβούλιο των μαθητών και η Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων επέδωσαν επιστολή στον δήμαρχο, ζητώντας να κατασκευαστεί μια γερή περίφραξη στο σημείο, αλλά και να αντικατασταθεί ο αθλητικός εξοπλισμός που αφαιρέθηκε, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος. Την ίδια ώρα, έξω από το Δημαρχείο, δεκάδες γονείς και μαθητές έδωσαν ενεργό παρών με πανό και συνθήματα.
Για το πρώτο ζήτημα, ο κ. Παπαγεωργίου δεσμεύθηκε ότι θα αποκατασταθεί, ωστόσο, το ζήτημα του αθλητικού εξοπλισμού δε θα είναι εύκολο, αφού διαπιστώθηκε πως αυτός είχε τοποθετηθεί -άγνωστο πότε– σε έκταση που δεν ανήκει καν στον δήμο. Ο χώρος που είχαν τοποθετηθεί οι μπασκέτες και χρησιμοποιούνταν από τους μαθητές, πιθανότατα για δεκαετίες, ανήκει στη Μητρόπολη, όπως προέκυψε, και προκειμένου να επανατοποθετηθούν, θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία παραχώρησης της έκτασης στον δήμο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Νικηφόρος Παπαχρήστος, που ενημερώθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο, κάλεσε τη Μητρόπολη και τον Δήμο να συνεργαστούν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα άμεσα. «Δεν είναι ένα θέμα που χρειάζεται να συζητάμε χρόνια, θα μπορούσε να λυθεί σε διάστημα δύο μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του δημάρχου σχετικά με την περίφραξη, πως θα πρέπει να υπάρξει μια καταγραφή και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν λύσεις από την πολιτεία.

Σχετικά άρθρα

Κάλυψη στη διευθύντρια με… άγαρμπο τρόπο

Συνολικό έλεγχο των υποδομών ζητούν οι γονείς

Ας μάθουμε όλοι… παρκούρ

Τιτίκα Τζάλλα