ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έως τον Οκτώβριο του 2023 το Κέντρο για το Παιδί

Τον Οκτώβριο του 2023 ή το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το εμβληματικό έργο της ανάπλασης και μετατροπής του παλιού Άσυλου Ανιάτων σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο για το Παιδί.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, όπως διαπίστωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, κατά την επίσκεψή του στον χώρο.
Ο κ. Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων Γιώργο Αρλέτο, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστη Μπρίκο και τους επιβλέποντες, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ήδη έχει εκτελεστεί το 45% του φυσικού αντικειμένου του έργου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης για την προμήθεια του εξοπλισμού, ενώ τόνισε, πως όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για την πόλη και ιδιαίτερα για τη γειτονιά.
«Ο χώρος αυτός είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες της γειτονιάς ήταν απολύτως δικαιολογημένα. Σήμερα αναβαθμίζεται πλήρως, ώστε να αποτελέσει μία πολύ σημαντική κοινωνική δομή για την πόλη. Αποτελεί μία πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα πυκνοδομημένο κομμάτι της πόλης, το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, κατασκευάζεται κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών, το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.
Κατασκευάζεται επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών, το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα εξοπλιστεί με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, ενώ θα περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους, χώρους παιχνιδιού, διαδρομές ποδηλάτου και χώρους πρασίνου.

Σχετικά άρθρα

Τέλος εποχής για το παλιό Άσυλο Ανιάτων

Περνά σε φάση υλοποίησης το Κέντρο για το Παιδί

Προς δημοπράτηση το «Κέντρο για το Παιδί»

Ηπειρωτικός Αγών