ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Μανταλόβας: «Βασικοί πυλώνες ανάπτυξης πρωτογενής τομέας και συνεταιρισμοί»

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για στήριξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεων της παραγωγής είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας κατά την επίσκεψή του στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου, μέλη της διοίκησης και τους εργαζόμενους.

Ειδική αναφορά έκανε στην εξαιρετικά δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι πτηνοτρόφοι, καθώς το κόστος παραγωγής έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ως αποτέλεσμα των τεράστιων αυξήσεων στις ζωοτροφές και στην ενέργεια. «Απαιτείται έλεγχος του κόστους των ζωοτροφών και των κτηνιατρικών εφοδίων, καθώς και υποστήριξη στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με προτεραιότητα στα συνεταιριστικά συλλογικά σχήματα και στις ενεργειακές κοινότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτυπώνεται με σαφήνεια η ενίσχυση του αγροδιατροφικού κλάδου, καθώς και η σύνδεση και η συνέργεια αυτού με τον τουρισμό, για να διαμορφωθεί μια νέα σημαντική εσωτερική αγορά των προϊόντων.
«Η υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ειδικά στον πρωτογενή τομέα και ακόμα πιο συγκεκριμένα στα συνεταιριστικά σχήματα, είναι η κύρια διέξοδος για να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος μπορούν να αποτελέσουν τον “πιλότο” για την επιτυχημένη εφαρμογή της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας με την “Πίνδο” να δείχνει το μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Είμαστε τυχεροί που μεγάλες παραγωγικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και αποτελούν πυλώνες οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ποιοτικές θέσεις εργασίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το τέλος των συναντήσεών του.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών