ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ορειβατική εξόρμηση μετά… διαμαρτυρίας

Με μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αιολικά πάρκα και στα μικρά υδροηλεκτρικά έργα θα συνδυαστεί η ορειβατική εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων στην περιοχή του Σμόλικα την Κυριακή 14 Μαΐου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πορείες, η πρώτη στη διαδρομή Δροσοπηγή – Ταμπούρι Σμόλικα (1.878 μ.) – Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο), που είναι Β κατηγορίας, διάρκειας 7 ωρών, με αρχηγούς τους Βασίλη Μπίτο και Μόρφω Σπέλλα, και η δεύτερη στη διαδρομή Αγία Παρασκευή – Ταμπούρι – Αγία Παρασκευή, επίσης Β κατηγορίας και διάρκειας 7 ωρών, με αρχηγούς τους Γιάννη Χρήστου και Αικατερίνη Στατηρά.
Στην κορυφή, καθώς και στο Κεράσοβο, με τη συμμετοχή και άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ηπείρου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων, θα γίνει η εκδήλωση – διαμαρτυρία εναντίον των μικρών υδροηλεκτρικών στα ποταμάκια και ρυάκια του Σμόλικα και του Γράμμου, και των ανεμογεννητριών τις οποίες οι εταιρείες προτίθενται να εγκαταστήσουν στις κορυφογραμμές σε Λάκμο, Μουργκάνα, Σμόλικα, Ταμπούρι, και στις περιοχές Πωγώνιου και Μετσοβου.
Οι τηλεφωνικές κρατήσεις ισχύουν μέχρι Παρασκευή βράδυ. Ώρα αναχώρησης λεωφορείου στις από το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας. Εντός του λεωφορείου συστήνεται η χρήση μάσκας.

Σχετικά άρθρα

Στο Ταμπούρι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Στις Αρρένες του Γράμμου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Άφησαν υποσχέσεις οι μικροί αναρριχητές του ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών