ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θετικά μηνύματα για την αεροπορική σύνδεση με Γερμανία

Για θετικά μηνύματα ως προς την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και του τουριστικού κλάδου για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με πόλη της Γερμανίας, έκανε λόγο η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, σε συνάντησή της με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε η κ. Κεφάλα, το προηγούμενο διάστημα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει σε ανώτατο επίπεδο το θέμα, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης μπήκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, η «πράσινη μετάβαση» των ξενοδοχειακών μονάδων, η στήριξη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των κρίσεων στις επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των Ιωαννίνων.
«Ο νομός Ιωαννίνων συνολικά αλλά και η πόλη των Ιωαννίνων, μετά τα δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, έχουν επανακάμψει στους δείκτες της τουριστικής επισκεψιμότητας. Οι προωθητικές – διαφημιστικές ενέργειες του ΕΟΤ έβαλαν την Ήπειρο και ειδικότερα τους ορεινούς της προορισμούς σε πρώτο πλάνο, αναδεικνύοντας τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα. Το αποτύπωμα είναι ήδη ορατό και αντανακλάται στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης και στους δείκτες της επισκεψιμότητας, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επίσης, η κυβέρνηση, μέσω του προγράμματος “Τουρισμός για όλους”, έδωσε τη δυνατότητα στις τουριστικές – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα μικρά καταλύματα, να έχουν επισκεψιμότητα και πληρότητες σε περιόδους που προ πανδημίας παρέμεναν κλειστές ή υπολειτουργούσαν. Η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία σε πρώτη φάση είναι ένα στοίχημα για την περιοχή και αυτό το στοίχημα είμαι πεπεισμένη, ότι θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Κεφάλα.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση