ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Μανταλόβας: Η νέα γενιά είναι η δύναμη της Νέας Αλλαγής

Κοντά στη νέα γενιά βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας, σε μια συνάντηση που είχε έντονο πολιτικό περιεχόμενο.

Απέναντι στη λογική «όλοι ίδιοι είναι», την οποία υιοθετούν μαζικά οι νέοι σήμερα, ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι η στάση αυτή ευνοεί όσους επενδύουν στην ακινησία, την αδράνεια, τη στασιμότητα και τη μοιρολατρία, ακριβώς επειδή επιθυμούν να μείνουν άθικτα κατεστημένα, αντιλήψεις και πρακτικές νομής της εξουσίας, λεηλασίας των πόρων του ελληνικού λαού και αδιαφανούς πελατειακής διαχείρισης.
«Το “δεν αλλάζει τίποτα” είναι μια λογική που δεν επιτρέπεται σε νέους ανθρώπους. Υπάρχουν θετικά πολιτικά υποδείγματα. όπως η δημιουργία του ΑΣΕΠ, των ΚΕΠ και της “Διάυγειας”, όλα επιτεύγματα της δικής μας παράταξης, του ΠΑΣΟΚ. Αν σήμερα ζούμε την Ελλάδα της προχειρότητας, της αναποτελεσματικότητας, του βολέματος, της αναξιοκρατίας, της ιδιοτέλειας, του “πάμε και όπου βγει”, οφείλουμε με ευθύνη και ωριμότητα, απέναντι σε εσάς, τους νέους ανθρώπους, να υπηρετήσουμε την πολιτική με αλήθειες, να φέρουμε στο επίκεντρο του πολιτικού μας ενδιαφέροντος τη νέα γενιά, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες, λιγότερες ανισότητες και αποκλεισμούς», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανταλόβας.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ζωή των νέων ξεκινά με χρέη, μικρή πιθανότητα απόκτησης δικής τους στέγης, μεγάλα οικονομικά εμπόδια στη δημιουργία οικογένειας, κάτι που οδηγεί μια ολόκληρη γενιά να νιώθει «εκτός τειχών», με αποτέλεσμα να γυρίζει την πλάτη, να οργίζεται, να αποσύρεται και να δυσπιστεί με την πολιτική.
«Από την πλευρά μας, τόσο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συλλογικά όσο κι εγώ προσωπικά, δίνουμε τοn λόγο στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, δίνουμε τη μάχη να τους πείσουμε να συμμετέχουν ενεργά, να βάλουν κι εκείνοι το δικό τους λιθαράκι στην αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στην πατρίδα μας.
Η νέα γενιά από το 2009 και μετά είναι σε μια δίνη συνεχών κρίσεων. Η οικονομική κρίση, η πανδημία του κορωνοϊού, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια έχουν αυξήσει την ανασφάλεια, τον φόβο και την απογοήτευση. Έχουν ψαλιδίσει τις επαγγελματικές και προσωπικές φιλοδοξίες των νέων. Οι περισσότεροι είναι απαισιόδοξοι, έχουν πειστεί πως ό,τι και να κάνουν, θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και τους παππούδες τους.
Ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος ή είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της φτώχειας τα επόμενα χρόνια. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι των 400-500 ευρώ. Ποιος μπορεί να οικοδομήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια με αυτούς τους μισθούς και την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα με τα εργασιακά δικαιώματα;
Για να αλλάξουν όλα αυτά, θέλουμε τη νέα γενιά συμμέτοχη, πολιτικά δραστήρια και ενεργή. Είστε η ελπίδα που έχουμε για ένα καλύτερο αύριο, μαζί σας θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της χώρας μας, μπορείτε να γίνετε η δύναμη της Νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών