ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ελαφρύς τραυματισμός εκπαιδευτικών από δυναμιτάκι

Τη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς, που τραυματίστηκαν σε περιστατικό που έλαβε χώρα σε σχολείο της πόλης, δηλώνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, όταν μαθητές πέταξαν δυναμιτάκι και ο διευθυντής του σχολείου και ακόμη ένας καθηγητής προσπάθησαν να το απομακρύνουν, αλλά αυτό έσκασε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, ενώ τόσο ο διευθυντής όσο και ο άλλος εκπαιδευτικός αντιμετώπισαν προβλήματα με την όραση και την ακοή τους, και κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Η ΕΛΜΕ καταδικάζει τα περιστατικά βίας στα σχολεία και δηλώνει αντίθετη σε κάθε ανοχή σε αυτά και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. «Η απαξίωση των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η συνεχής στοχοποίησή τους από τις κυβερνήσεις για όλα τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που ευνοούν την εκδήλωση φαινομένων βίας στα σχολεία», σημειώνεται στην ανακοίνωσή της.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει πως από την πρώτη ανακοίνωσή της δεν προκύπτουν τα όσα ανακριβώς γραφτήκαν σε ορισμένα ενημερωτικά sites, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει ποιες είναι οι ανακρίβειες. Συνεχίζοντας την τακτική της συσκότισης, σημειώνει ότι «η διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου, όπου συνέβη το περιστατικό, ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπισή του» και παρακαλεί για την αποκατάσταση της αλήθειας, «που απέχει πολύ από τα όσα κακώς διακινούνται!». Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση