ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ελεύθερος ο 16χρονος μετά την απολογία του

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ο 16χρονος μαθητής από το Άργος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής, μετά από βολή με αεροβόλο πιστόλι εναντίον αστυνομικού στο κέντρο της πόλης, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία τροχαίας αστυνόμευσης.

Σε βάρος του μαθητή της Α’ Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, για τις οποίες θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 15 Δεκεμβρίου.
Το περιστατικό, που δεν έχει προηγούμενο, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν πορεία για την τραγωδία των Τεμπών και ο αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων είχε σταθμεύσει τη μηχανή του επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με την οδό Νότη Μπότσαρη, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία. Ο 16χρονος, μαζί με συμμαθητές του, είχαν φτάσει λίγη ώρα νωρίτερα σε ξενοδοχείο της πόλης, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Από το μπαλκόνι του δωματίου του, στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, ο 16χρονος σκόπευσε και πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού, με το σφαιρίδιο να τον βρίσκει στην ωμοπλάτη και τον τραυματίζει ελαφρά.
Ο ίδιος ο αστυνομικός φέρεται να αντιλήφθηκε το σημείο από το οποίο προήλθε η βολή και άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, με τον μαθητή να παραδέχεται ότι αυτός ήταν που πυροβόλησε και να παραδίδει το αεροβόλο πιστόλι και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων, που κατείχε παράνομα.
Επιπλέον, συνελήφθησαν η εκπαιδευτικός, η οποία ήταν υπεύθυνη συνοδός της εκδρομής, καθώς και οι γονείς του, οι οποίοι έφτασαν αργά το βράδυ στα Γιάννενα από το Άργος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου.
Η εκπαιδευτικός και οι γονείς του 16χρονου αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική του εντολή, ενώ αρχικά υπήρχαν σκέψεις για διακοπή της εκδρομής του σχολείου στα Γιάννενα, ωστόσο τελικά θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη, οπότε και είναι προγραμματισμένο οι μαθητές να επιστρέψουν στη βάση τους.