Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Χαρίσης

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας Βασίλης Χαρίσης, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλά κτίρια των Ιωαννίνων, ενώ είχε συμβολή στην κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου του Φρόντζου και στην αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης το 1960.

Ο Βασίλης Χαρίσης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1933 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, απ’ όπου αποφοίτησε το 1957. Υπηρέτησε ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο ΥΠΕΧΩΔΕ και από το 1989 έως το 1994 ως πρόεδρος του «Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας». Ασχολήθηκε με συνθέσεις πολλών απλών αλλά και σύνθετων αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων, με ανασκαφές, αναπαραστάσεις και αναστηλώσεις αρχαιοτήτων, όπως του ιερού της Δωδώνης, και με τη μελέτη θεμάτων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιδιαίτερα της Ηπείρου.
Δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μονογραφιών και άρθρων σε περιοδικά, ειδικές εκδόσεις και αυτοτελείς τόμους. Για το συγγραφικό του έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως του έχει απονείμει τον τίτλο του «Άρχοντα Δικαιοφύλακα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας».
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων αποχαιρετά τον Βασίλη Χαρίση