ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προϋπόθεση ο διαχειριστικός έλεγχος για την ψήφιση του προϋπολογισμού

«Μπλόκο» στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 στον Δήμο Μετσόβου βάζουν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θέτοντας ως προϋπόθεση να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για πραγματοποίηση εκτάκτου διαχειριστικού έλεγχου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου.

Οι παρατάξεις έχουν ζητήσει τον έλεγχο εδώ και εννέα μήνες, λόγω των σοβαρών και μεγάλων χρεών που υπάρχουν στην επιχείρηση, την οποία διαχειρίζεται η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος, ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γκούμας από το 2011, όπως σημειώνουν.
«Η εμμονή τους στην άρνηση του διαχειριστικού ελέγχου, οι μέχρι τώρα μεθοδεύσεις τους για την καθυστέρηση της χορήγησης σχετικών στοιχείων και την πάση θυσία αποφυγή του ψηφισθέντος ελέγχου, μας δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες και αποτελούν βάσιμες ενδείξεις ότι η οικονομική διαχείριση και η παρούσα κατάσταση της Κοινωφελούς δεν είναι άψογη, όπως μας την παρουσιάζουν, αλλά είναι σε κακή οικονομική κατάσταση με τεράστια χρέη. Έχουμε δε δηλώσει επανειλημμένως ότι δε θα στηρίξουμε και δε θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2023, αν δεν ικανοποιηθεί στην πράξη το αίτημα μας», τονίζουν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δύναμις Δημοτών» Σπ. Βασιλείου, «Μέτσοβο Νέα Εποχή» Θ. Σούλτης και «Προοπτική Ανάπτυξης» Απ. Μπιτούνης.
Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως αποτελούν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα την αδυναμία ψήφισης του προϋπολογισμού αλλά και τη μη πληρωμή των δαπανών προμηθευτών, υπεργολάβων και επιχειρήσεων του δήμου. «Γίνεται σαφές ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού εξαρτάται αποκλειστικά από τη δημοτική αρχή και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο», τονίζουν οι επικεφαλής, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του δημάρχου Κ. Τζαφέα, που είχε αποδώσει την ευθύνη για την αδυναμία λειτουργίας του δήμου στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας η ορκωμοσία