ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιζητά τη συμμετοχή στη διαβούλευση η Energean

Στις 6 Μαρτίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» στην Γιουργάνιστα του Δήμου Ζίτσας, με την ανάδοχο του ελληνικού δημοσίου Energean να ζητά τη μέγιστη και όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη συμμετοχή σε αυτή.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης και Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια Σωτήρης Χιωτάκης, χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή στη διαβούλευση «απαραίτητη», ενώ έκανε γνωστό που έχει ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό μέρος του κοινωνικού και επαγγελματικού ιστού της περιοχής. «Όσο πιο αντιπροσωπευτική είναι η διαβούλευση, τόσο καλύτερη θα είναι και για εμάς. Πάντοτε μια μελέτη, ειδικά όταν πρόκειται για μια μελέτη 1000 σελίδων, επιδέχεται βελτιώσεων και τροποποιήσεων, όπου χρειάζεται. Ελπίζουμε να μην κολλήσουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε επενδυτικής δραστηριότητας, όχι μόνο της δικής μας», σημείωσε.
Μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με ειδικούς και εκπροσώπους επιστημονικών φορέων ζητά, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια ανοικτή διαβούλευση, ώστε να μη φανεί πως γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Θα πρέπει επιστήμονες και ειδικοί και τα στελέχη της εταιρίας να ενημερώσουν τους πάντες για το πόσο ωφέλιμο είναι για τον τόπο και την πατρίδα. Στα δημοτικά συμβούλια θα συζητηθεί το θέμα, αλλά δεν έχουμε την γνώση αυτή ώστε να τη μεταφέρουμε στους δημότες», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Επαναφορά της πρότασης για μέτρα στήριξης των καφενείων