ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Χωρίς εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων

Και επίσημα στη μάχη του σταυρού για το κόμμα και τους ίδιους μπαίνουν από σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, καθώς η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος ενέκρινε σήμερα τα ψηφοδέλτια σχεδόν σ' όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική κούρσα.

Μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων, ανακοινώθηκαν το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.
Σε ό,τι αφορά την εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο με πλήρη σύνθεση, χωρίς εκπλήξεις με βάση τα δεδομένα που ήταν γνωστά τις τελευταίες ημέρες. Τη μάχη θα δώσουν, όπως και το 2019, ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας, οι οποίοι είχαν βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις στις προηγούμενες εκλογές. Οι «νέοι» είναι ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου, η πρώην δημοτική σύμβουλος Ντίνα Μπακόλα και η δικηγόρος Βάλια Μήτσιου.
Λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων είχε αποσύρει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον του ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο οποίος, ωστόσο, θα συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική μάχη με ρόλο που θα του ανατεθεί.
Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε έξι εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Κενά κι εκκρεμότητες διαπιστώνονται σε πολλές περιφέρειες κι αφορούν την ποσόστωση γυναικών και την τελική απάντηση υποψηφίων.