ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προβολή του Δήμου Κόνιτσας στην αγορά της Κύπρου

Ταξίδι γνωριμίας με την περιοχή της Κόνιτσας για μια εικοσαμελή αποστολή δημοσιογράφων από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε τηλεοπτικών δικτύων, καθώς και εκπροσώπους των τεσσάρων μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Μεγαλονήσου, οργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού marketing CKStrategies.

Στην αποστολή συμμετείχε, επίσης, εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.
Την ομάδα υποδέχτηκαν το Σάββατο στη γέφυρα του Αώου ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χήρας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού Αριστείδης Λαζογιάννης.
Ακολούθησε μια γενική παρουσίαση της περιοχής, στην οποία συμμετείχε και η ξεναγός Ιωάννα Μήτση, και παρουσίαση υπαίθριων δραστηριοτήτων από τον επαγγελματία υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Κόνιτσα Αλέξανδρο Νικολόπουλο. Κατόπιν, έγινε ξενάγηση στην οικία του Αγίου Παϊσίου, επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, πατέρα Κωνσταντίνου Ταμπάκη.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, παρουσίαση τοπικών προϊόντων της περιοχής από τους παραγωγούς Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Μανώλη Παπαγεωργίου και Φίλιππο Μπάρμπα, και, τέλος, γευσιγνωσία τσίπουρου από τον Ανδρέα Χατζηεφραιμίδη.
Στον χώρο του Δημαρχείου, παρουσία του αντιδημάρχου Δημήτρη Χήρα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις επιχειρηματιών του Τουρισμού, ενώ οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πόλης από τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Λαζογιάννη.
Η ημέρα έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων παραδοσιακής κουζίνας συνοδεία παραδοσιακής μουσικής στο παραδοσιακό εστιατόριο «Αλεξία» στην Κλειδωνιά, ενώ αναμνηστικά δώρα από πλευράς Δήμου δώρισαν στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιος Σπανός και οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Τσαλιαμάνης και Δημήτριος Χήρας. Την Κυριακή, η αποστολή επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης και ακολούθως την κοινότητα Γανναδιού.
«Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την περιοχή, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θρησκευτικά μνημεία, ιδιαιτέρως για όσα σχετίζονται με τη ζωή του Αγίου μας, καθώς και για την παράδοση και γαστρονομία του τόπου μας», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου Κόνιτσας.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου παραχώρησε συνέντευξη στο ΡΙΚ και σε διάφορα άλλα μέσα ενημέρωσης.
Στην επιτυχία του ταξιδιού γνωριμίας συμμετείχαν οι επιχειρήσεις Lotos Farm, Konitsa Mountain Hotel, Grand Hotel Dentro, Rodovoli Hotel, Dentro Outdoor Travel, Καφέ – Εστιατόριο «Μύλος», Παραδοσιακό Καφέ- Εστιατόριο «Αλεξία» και το Καφενείο Γανναδιό.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο Δήμος Κόνιτσας στον ιδιοκτήτη του Dentro Outdoor Travel Χρήστο Μουρεχίδη για τη δωρεάν παραχώρηση mini-bus, στην Ιωάννα Μήτση, στην παραδοσιακή ορχήστρα του Σωτήρη Δέσση, καθώς στην ιδιοκτήτρια του καφενείου στο Γαναδιό.
Την αποστολή συνόδευε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της CKStrategies Chris Kousouris, ενώ το ταξίδι διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου και τη συνεργασία του ΜΑΖΙ travel, Zorpidis Travel και Cyprus Airways.

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση

Σε ενίσχυση του ρεύματος από Ισραήλ προσδοκά ο Δήμος Κόνιτσας