ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενόχληση για όσα δεν έκανε, όχι για όσα είπε

Στο «στόχαστρο» έχει μπει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας των ξενοδόχων, αλλά και όχι μόνο, μετά τις απαξιωτικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια σύσκεψης των φορέων του τουρισμού, στο περιθώριο της 86ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που επιβεβαιώνονται από παρόντες που προέρχονται από τα Γιάννενα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή, ενοχλημένος από το υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για το «ναυάγιο» με την Ryanair, που είχε εκφράσει στο υπουργείο Τουρισμού την πρόθεση έναρξης πτήσεων και από το αεροδρόμιο της πόλης.

Στον απόηχο της σύσκεψης αλλά και τον δημοσιευμάτων, οι φορείς του Τουρισμού, που πραγματοποίησαν και διαδικτυακά συνεδρίαση, περισσότερο εγκαλούν τον κ. Κικίλα για όσα δεν έκανε από την θέση του υπουργού, παρά για όσα είπε στην Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. που καλεί τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού. «Ο κ. Κικίλιας μπορεί ενδεχομένως να επαίρεται για την αύξηση του Τουρισμού στην Πάτμο και αλλού κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά όχι για τη στήριξη του  νομού Ιωαννίνων. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας υπέπεσε σε εσκεμμένο φάουλ, από το να εγκαλεί όμως τους επιχειρηματίες του τουρισμού που, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες τα δυο τελευταία χρόνια, κρατούν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, θα μπορούσε να διαπιστώσει με μια επίσκεψη του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να λάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες αποφάσεις για την στήριξη όχι μόνο των αστικών προορισμών αλλά και των ορεινών όγκων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που καταλήγει: «Αν δεν αντέχει το μαν του μαν ας παραιτηθεί γιατί όσο παραμένει στην θέση του απαξιώνεται ο νομός Ιωαννίνων και οι επιχειρηματίες οδηγούνται σε έναν δύσκολο χειμώνα με άγνωστα αποτελέσματα».

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως θα στηρίζει τις προσπάθειες όλων των κλάδων του Τουρισμού μέχρι την τελική τους δικαίωση, την ίση μεταχείριση από το υπουργείο Τουρισμού και τις άμεσες ενέργειες για την έλευση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων των εταιριών χαμηλού κόστους όλο το χρόνο, ενώ εκφράζει και δυσαρέσκεια καθώς δεν υπήρξε αντίδραση από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου.

Αναγκαία η αεροπορική διασύνδεση

Για το θέμα αυτό πάντως ρωτήθηκε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος αφενός συνέστησε σε όλους να είναι «συγκρατημένοι», αφετέρου τόνισε πως είναι αναγκαιότητα για την πόλη η αεροπορική σύνδεση με την Γερμανία και ιδιαίτερα με την Φρανκφούρτη, όπως ζητούν και οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, πολυεθνικές και ντόπιες.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν πιστεύει στις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες και σημείωσε πως πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προσέλκυση εταιριών που θα οδηγήσουν στην διασύνδεση της περιοχής με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC