ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Σε καμίνι έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα ολόκληρη η χώρα, αλλά και η Ήπειρος, με τις υψηλές θερμοκρασίες να δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και την ξηρασία, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δεν είναι τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά κυρίως η διάρκειά τους, καθώς αναμένεται να παραμείνουν έως το τέλος του μήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθηγητή Μετεωρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα, οι συνθήκες αυτές πλήττουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα, γιατί οφείλονται σε θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Τυνησία και την Αλγερία, από τα νοτιοδυτικά δηλαδή με κατεύθυνση προς τα βορειανατολικά.
Στα Γιάννενα, η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες φτάνει στους 38 βαθμούς, και ίσως μεγαλύτερη στο κέντρο της πόλης, ενώ η ελάχιστη θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.
Μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη, συνοδευόμενη με νεφώσεις και πιθανότατα πρόσκαιρη βροχή, ωστόσο η ζέστη θα «ανακάμψει» σύντομα και το κύμα καύσωνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει πριν το τέλος του μήνα.
Ο κ. Μπαρτζώκας συνέστησε σε όλους προσοχή και να μην εκτίθενται στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ, με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΙ, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν συνετή χρήση του νερού, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα σε συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»

Με ισχυρά επιχειρήματα στον διάλογο η ΕΔΕΥΑ