ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητούνται απαντήσεις για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Προ των ευθυνών τους φέρνει τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών, για την αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς την πορεία υλοποίησης της κατασκευής μουσικού σχολείου στην Πρέβεζα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία του Νομού Κώστας Μπάρκας, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παρά το γεγονός ότι οι μελέτες του έργου, μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ)», η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή στα τέλη του 2020 να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και οι σχετικές μελέτες να αναληφθούν από την Ανώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ)». Παρά τις παρουσιάσεις προμελετών, μακετών, κ.λπ., όμως, από το 2020 δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στην πορεία υλοποίησης του έργου.
Ο κ. Μπάρκας αναγνωρίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο για την κατασκευή σχολείων, σημειώνει, ωστόσο, πως έχει την εποπτεία της εκπαίδευσης και δε γίνεται να παρακολουθεί αμέριμνο τις παλινωδίες σε ένα ζήτημα που έχει τεθεί ως προτεραιότητα από τις δημοτικές αρχές και την τοπική κοινωνία για πάνω από μια δεκαετία.
Ο κ. Μπάρκας ερωτά τους δύο υπουργούς για ποιο λόγο οι «Κτιριακές Υποδομές» δε συνέχισαν στη διαδικασία μελετών, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έγκριση και η χρηματοδότηση μελετών, καθώς και τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να φύγουν οι μαθητές από ανεπαρκείς εγκαταστάσεις, που για δεκαετίες φιλοξενούσαν τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων του Νομού, και να εγκατασταθούν σε σύγχρονες υποδομές.

Σχετικά άρθρα

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας

Ανακάλυψε ότι η «Δωδώνη» βρίσκεται υπό διάλυση!

Στη Σύγκλητο οι αποφάσεις για το Τμήμα Λογιστικής