ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τα απορρίμματα και το «ρεκόρ ψευδολογίας»

Σε προσωπικό επίπεδο μεταφέρεται η κόντρα δημοτικής αρχής – Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Η παράταξη του ΚΚΕ δεν άφησε αναπάντητους τους χαρακτηρισμούς του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος κατηγόρησε την επικεφαλής της παράταξης Όλυ Τσουμάνη για «ρεκόρ ψευδολογίας», με αφορμή την αναφορά της στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη συμφωνήσει με την Περιφέρεια να παραχωρήσει προσωπικό του Δήμου για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ. Ο κ. Ελισάφ ζήτησε έγγραφο που να πιστοποιεί αυτό που του αποδίδεται, λέγοντας πως δεν έχει υπογράψει κανένα χαρτί για τη διάθεση προσωπικού. «Πώς θα ήταν δυνατό να υπογράψω κάτι τέτοιο όταν η υπηρεσία καθαριότητας δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και ήδη χρησιμοποιούμε ιδιώτη Πώς θα το υπέγραφα αυτό το χαρτί; Τι είμαι; Ανισόρροπος;», είπε χαρακτηριστικά, με την κα. Τσουμάνη να επιμένει στην ύπαρξη του εγγράφου.
Το περιβόητο έγγραφο υπάρχει, ωστόσο δεν προκύπτει ακριβώς συμφωνία του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση προσωπικού, αλλά «θετική ανταπόκριση» στο αίτημα της Περιφέρειας, που δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο και από ποιον εκφράστηκε, αν και η αλήθεια είναι πως αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία για τη διάθεση προσωπικού.
Πέρα από το έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται και σε ένα ακόμη έγγραφο, του Δήμου Ιωαννιτών προς τον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου αυτή τη φορά, στο οποίο διακηρύσσεται η συμφωνία του Δήμου Ιωαννιτών με το «πλαίσιο αρχών» της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο προβλέπει να διαθέσουν οι Δήμοι προσωπικό για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ.
Με αφορμή το έγγραφο αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση επιστρέφει τον χαρακτηρισμό περί «ρεκόρ ψευδολογίας» στον δήμαρχο Ιωαννίνων και καταλήγει: «Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έχει δώσει λευκή επιταγή στη Περιφέρεια Ηπείρου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συμφωνεί στην ιδιωτικοποίηση, συμφωνεί στην ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών, προετοιμάζει με κάθε τρόπο το έδαφος για ακόμα περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών, όσες συνεντεύξεις και να δώσει στα αθηναϊκά μέσα για να φτιάξει την εικόνα του “κοσμοπολίτη” ή του “επιτυχημένου”, που έφυγε “από τη λακκούβα και τη λάμπα”, όπως δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη στα “Νέα”, θα έχει πάντα μια βρώμικη πόλη να του αποδεικνύει την ανεπάρκεια ακόμα και να καθαρίσει ένα δρόμο, ενώ εισπράττει εκατομμύρια απ’ το γιαννιώτικο λαό για ανταποδοτικά τέλη. Θα έχει πάντα συμπεριφορές σαν τη προχθεσινή, όπου η πολιτική του μικροπρέπεια αποδεικνύει το ποιόν του».

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Ζητούνται απαντήσεις για τους κλειστούς αθλητικούς χώρους

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου