ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βάζει λουκέτο στο Μέτσοβο η Εθνική Τράπεζα

Το κλείσιμο περιφερειακών υποκαταστημάτων τους συνεχίζουν οι συστημικές τράπεζες, με τα σχέδιά τους να περιλαμβάνουν ένα ακόμη λουκέτο στην Ήπειρο.

Όπως πληροφορήθηκε ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας και ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εν είδει δελτίου τύπου, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημα της στο Μέτσοβο, απόφαση που αναφέρει ότι αδικεί το Μέτσοβο, τον Δήμο και συνολικά την περιοχή.
«Καλούμε άμεσα τη Διοίκηση της Τράπεζας να αναστείλει τη συγκεκριμένη απόφαση, που στρέφεται κατάφωρα κατά των κατοίκων και επισκεπτών του Μετσόβου και της περιοχής.
Το Μέτσοβο και ο Δήμος συνολικά είναι τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών με πολλούς επισκέπτες και πολλούς κατοίκους (και ηλικιωμένους), που πρέπει να μεταβαίνουν στα Γιάννενα στην ούρα για τραπεζικές συναλλαγές, που απαιτούν βασικές υποδομές στην εξυπηρέτηση τους από υπηρεσίες που είναι χρέος της πολιτείας να παρέχει.
Το υποκατάστημα της Εθνικής στο Μέτσοβο κατά τα τελευταία χρόνια δείχνει στοιχεία σαφώς ανοδικά ως προς τις συναλλαγές, που δε δικαιολογούν την απόφαση της Διοίκησης.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού και τους εκπροσώπους της πολιτείας να πάρουν θέση και να αντιδράσουν για την απαξίωση που επιχειρείται στην περιοχή και γενικά στην περιφέρεια, που θα οδηγήσει ακόμα περισσότερο στην αστικοποίηση του πληθυσμού και τον σε σύντομο χρόνο μαρασμό της περιοχής, ενώ θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια όσων επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.
Η διαμαρτυρία μας αυτή θα κοινοποιηθεί προς όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες, τους εκπροσώπους της πολιτείας και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και θα περιμένουμε τις αντιδράσεις και κυρίως τις αποφάσεις αναστολής της απόφασης, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν για τη στάση μας στο μέλλον», σημειώνεται στο… δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας η ορκωμοσία