ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προτροπή για μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους

Με περισσότερη ελευθερία, αλλά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, θα τελεστούν οι Ακολουθίες των Παθών και ο Επιτάφιος στα Γιάννενα, με τη συγκέντρωση των Επιταφίων των Ενοριών στο κέντρο της πόλης να γίνεται ξανά μετά από δύο χρόνια.

Έκκληση μάλιστα για την τήρηση των μέτρων, με στόχο την ασφάλεια πιστών και κληρικών απεύθυνε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, σημειώνοντας πως και ο ίδιος θα φορά τη μάσκα του.
«Θέλουμε να παρακαλέσουμε όλους να είναι όσο περισσότερο προσεκτικοί μπορεί ο καθένας. Είναι μια κοινή ευθύνη αυτό, είναι και δική μου ευθύνη και των ιερέων και του καθένα ξεχωριστά να προφυλάξει τον εαυτό τους και τους άλλους ανθρώπους, ώστε να μην αρρωστήσουμε και να μη χαθούν άνθρωποι. Ακόμη και αν είμαστε έξω, εφόσον το προβλέπει ο νόμος και το λέει η λογική, θα παρακαλέσω όλους να φορέσουν τις μάσκες τους, ώστε να φυλάξουμε εαυτούς και αλλήλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος, ευχαριστώντας όλους τους ιερείς για την προσπάθεια που κάνουν όλες αυτές τις ημέρες.
Ο κ. Μάξιμος έστειλε τις ευχές του σε όλους να «γεμίσουν με Χριστό» και να έχουν μια βιωματική Ανάσταση. «Πάντοτε το χρειαζόμαστε με τις σκληρές συνθήκες που ζούμε εμείς και όλος ο πλανήτης, χρειαζόμαστε ενίσχυση πνευματική, εμπειρία πνευματική και να έχουμε την άνωθεν σοφία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε και αυτά που έρχονται», σημείωσε.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης υπενθύμισε ότι συνεχίζεται η λαχειοφόρος αγορά αλλά και η αποδοχή δωρεών για την ανέγερση του κτηρίου πίσω από το Γηροκομείο, όπου θα δημιουργηθούν δομές για ηλικιωμένους και άτομα με άνοια, ζητώντας τη στήριξη όλων.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της Μητρόπολης Ιωαννίνων με 17 κληρικούς

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων